HomeMenuContactSitemap

uw keuze?
Leeftijd 18 jaar
€ 4,69 
Leeftijd 25 jaar
€ 5,53 
Leeftijd 30 jaar
€ 6,30 
Leeftijd 40 jaar
€ 8,46 
Leeftijd 50 jaar
€ 12,04 
Leeftijd 60 jaar
€ 18,44 De premieberekening
Uitvaart PLUS
Diensten
Vrij te besteden bedrag
Polisvoorwaarden
Over Monuta
Overige informatie
Extra informatie


Monuta Uitvaartverzekering
Leeftijd 18 jaar:   € 4,69
Leeftijd 25 jaar:   € 5,53
Leeftijd 30 jaar:   € 6,30
Leeftijd 40 jaar:   € 8,46
Leeftijd 50 jaar:   € 12,04
Leeftijd 60 jaar:   € 18,44

De premieberekening

In de premie voorbeelden zijn wij uitgegaan van een verzekerd bedrag van € 5.000,-. (Zelf invullen)
Het type kapitaalverzekering, uitkering in geld en een premiebetaling tot 85 jarige leeftijd.

Maximaal te verzekeren bedrag bij Monuta bedraagt: € 15.000,00

Uiteraard kunt u via de site ook een uitkering in diensten kiezen. Uiteraard is dit later aan te passen, indien uw nabestaanden dat wensen.

NIEUW: Monuta heeft haar medische acceptatietraject gedigitaliseerd. Een primeur. Monuta is namelijk de eerste uitvaartverzekeraar die deze stap zet. Voordeel voor u als klant? Vanaf heden kunt u direct zien of de aanvraag is geaccepteerd en tegen welke premie.

Deze verzekering kunt u berekenen en rechtstreeks bij Monuta afsluiten.

 
Uitvaart PLUS

Indien uw kiest voor de Uitvaartplus-verzekering, krijgt u het volgende:


Deze uitvaartverzekering dekt de belangrijkste kosten van een uitvaart. De verzekering bestaat uit een pakket
van diensten en producten en een vrij te besteden bedrag voor aanvullende uitvaartkosten.

Het pakket van diensten is een geindexeerd pakket. Jaarlijks wordt de waarde verhoogd, omdat de kosten
van een uitvaart ook elk jaar stijgen. Dat betekent dat de premie ook jaarlijks stijgt.

Deze verzekering kunt u berekenen en rechtstreeks bij Monuta afsluiten.


U betaalt de premie tot de leeftijd van 85 jaar.
Diensten

Dit zit er in het pakket van diensten:

Persoonlijke begeleiding door de Monuta uitvaartverzorger, ook na de uitvaart;
De laatste verzorging van de overledene;
De uitvaartkist die hoort bij dit pakket;
Vervoer van de plaats van overlijden naar uw woonplaats, waar ter wereld u ook bent;
Vervoer van de overledene van het uitvaartcentrum, eventueel via de kerk, naar de plaatselijke begraafplaats of het Dichtstbijzijnde crematorium;
Opbaring in het uitvaartcentrum van Monuta of thuis;
Volgauto voor vier personen;
Dragers;
75 luxe rouwkaarten, inclusief postzegels en verzendset;
75 luxe dankbetuigingen, inclusief postzegels of 100 luxe bidprentjes;
Een ongevallendekking van € 2.500,- bovenop het vrij te besteden bedrag, als het overlijden een gevolg is van een ongeval;
Rechtsbijstand voor de nabestaanden als zij een geschil hebben met een derde dat te maken heeft met het overlijden;
Bewijs van overlijden, condoleanceregister, Monuta Nazorgboek.
Het pakket van diensten is geschikt voor het regelen van een uitvaart die in Nederland plaatsvindt.

Deze verzekering kunt u berekenen en rechtstreeks bij Monuta afsluiten.

Vrij te besteden bedrag

Het vrij te besteden bedrag kan worden gebruikt voor alle kosten met betrekking tot de uitvaart die niet onder het dienstenpakket van Monuta vallen, zoals:

grafmonument, grafrechten; grafonderhoud; crematiekosten, asbestemming; aanvullende persoonlijke wensen, zoals: rouwadvertenties, een uitgebreide koffietafel of borrel met hapjes of catering naar eigen wens, livemuziek of een foto- of videoreportage van de uitvaart.

Deze verzekering kunt u berekenen en rechtstreeks bij Monuta afsluiten.

Polisvoorwaarden:
Over Monuta:

Monuta heeft al 85 jaar ervaring in het regelen en verzorgen van uitvaarten volgens de meest uiteenlopende, persoonlijke wensen. Dankzij een landelijk netwerk van uitvaartcentra en betrokken medewerkers die ruimte geven voor eigen ideeën rondom de uitvaart is elke uitvaart bij Monuta in vertrouwde handen. Uw wensen staan centraal.

Monuta voldoet aan de kwaliteitscriteria van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Met dit keurmerk wordt de kwaliteit van dienstverlening door verzekeraars voor de consument zichtbaar en controleerbaar gemaakt. Voor meer informatie, zie http://www.keurmerkverzekeraars.nl

Deze verzekering kunt u berekenen en rechtstreeks bij Monuta afsluiten.

Overige informatie:

De poliskosten zijn eenmalig € 14,- per verzekerde. De betaling van de poliskosten wordt over de gehele looptijd van de
uitvaartverzekering verspreid en zit bij de premieberekening in.

Deze verzekering kunt u berekenen en rechtstreeks bij Monuta afsluiten.


Extra informatie

Monuta heeft haar medische acceptatietraject gedigitaliseerd. Een primeur. Monuta is namelijk de eerste uitvaartverzekeraar die deze stap zet. Voordeel voor u als klant? Vanaf heden kunt u direct zien of de aanvraag is geaccepteerd en tegen welke premie.

Voorheen moest klanten wachten op een advies van een medisch adviseur voordat zij duidelijkheid kregen over de acceptatie van hun aanvraag. Monuta vindt het belangrijk dat haar klanten verzekerd zijn van een kwalitatief product, maar ook dat ze dit gemakkelijk kunnen afsluiten en direct weten waar ze aan toe zijn. Daarom heeft Monuta besloten het medische acceptatietraject te digitaliseren. De vragen die gesteld worden bij de gezondheidsverklaring zijn eenvoudiger en aandoeningen die niet relevant zijn voor de acceptatie worden er direct uitgefilterd. Hierdoor kan een verzekering nog sneller gesloten worden en neemt het online gemak voor u als klant toe.

Deze verzekering kunt u berekenen en rechtstreeks bij Monuta afsluiten.


Klantreacties


Mw. J.E. Wassink: Hallo Matthijs, Ik heb de verzekering afgesloten met je collega, zoals je waarschijnlijk wel weet. Monuta is het geworden. Ik wil jullie beiden bedanken voor de eerlijke en...lees meer>>
Veel gestelde vraag


Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt. Wellicht wilt u ze bewaren, als herinnering aan de overledene. Als...lees meer>>
Laatste nieuws


Laatste nieuws:

De lage premie van Budgetuitvaartpolis is zeer in trek bij jongeren..
...lees meer>>
Uitvaartverzekeringen
Op uitvaartverzekeringen.advisering.info kun je makkelijk en snel uitvaartverzekeringen gaan vergelijken. Dit is natuurlijk belangrijk om te gaan doen, want het is zeker niet zo dat alle verzekeringen hetzelfde zijn. Er zijn duidelijk verschillen tussen de uitvaartverzekeringen van verzekeraars, waardoor er dus ook goed naar de voorwaarden moet worden gekeken en de kenmerkende eigenschappen per aangeboden verzekering. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er een koopsom mogelijkheid is bij een uitvaartverzekering? Of ben je op zoek naar een begrafenisverzekering die standaard ook kinderen tot de leeftijd van 18 jaar meeneemt in de dekking van de verzekering? Dat kunnen belangrijke zaken zijn om op te gaan vergelijken en vandaar ook dat je hier de belangrijkste kenmerken kunt vinden van de beste uitvaartverzekeringen.

Koopsom uitvaartverzekeringen

De meeste verzekeraars maken het bij de uitvaartverzekeringen mogelijk om de keuze te maken voor een koopsom. Dit is een zeer specifieke manier van premie betalen voor je verzekering waarbij je ervoor kiest om niet per maand of iets dergelijks je premie aan de verzekeraar te voldoen, maar om deze direct in zijn geheel te gaan betalen aan je verzekeraar. Dat houdt dus in dat je de premie die je normaal bijvoorbeeld iedere maand zou betalen voor een aantal jaren lang nu gewoon voldoet aan je verzekeraar. Dat houdt dus ook in dat je verder geen premie meer verschuldigd bent aan je verzekeraar en vandaar ook dat het best een interessante optie is die de meeste verzekeraars je dus aanbieden bij hun uitvaartverzekeringen. Dit betekent uiteraard wel dat je best een hoop geld moet voldoen ineens en hiervoor moeten je financiŽle middelen dus wel toereikend genoeg zijn.

Buiten het feit dat je direct van het betalen van je premie voor de uitvaartverzekeringen af bent heeft het kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering nog een groot voordeel, want het kan namelijk gaan leiden tot een zeer fikse korting op je premie. Als je namelijk zou gaan kiezen voor een koopsom uitvaartverzekeringen en je dus je premie direct allemaal al betaalt zal er voor de verzekeraar nooit de onzekerheid bestaan dat je wellicht niet meer in staat bent je premie te betalen of iets dergelijks en dit zal door de verzekeraar dan dus ook gaan worden beloond met een premiekorting. Deze is echter niet bij iedere verzekeraar hetzelfde, maar feit is wel dat deze doorgaans aardig op kan lopen.

uitvaartverzekeringen gaan vergelijken

uitvaartverzekeringen vergelijken kun je doen op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan vergelijken op premie (wat overigens altijd aan te raden is) en kun je daarnaast ook goed kijken naar de belangrijkste eigenschappen die de diverse verzekeringen hebben. Hierdoor krijg je al een zeer aardig beeld van wat je inhoudelijk van de uitvaartverzekeringen kunt gaan verwachten. De premie zal voor de meeste consumenten het meest belangrijke zijn om de aandacht op te richten bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen en dat is ook niet zo gek, want er zijn aardig wat verschillen. Bij de premie is het niet alleen maar van belang om te kijken wat je per maand betaalt, maar daarnaast moet je ook goed kijken naar de duur van het betalen van premie. Het is namelijk zo dat bij sommige verzekeraars je een leven lang premie betaalt, terwijl je bij anderen een X aantal jaren betaalt. Dat kan dus uiteindelijk ook nog flink gaan schelen in de premiekosten en vandaar ook dat alleen bekijken wat een maandelijkse premie gaat kosten niet genoeg is en dus ook goed in de gaten moet worden gehouden hoe lang dan precies de premie moet worden betaald.

Overzicht van de beste uitvaartverzekeraars

Je kunt op uitvaartverzekeringen.advisering.info een overzicht vinden met een aantal van de beste uitvaartverzekeraars die er zijn. Zij bieden uitvaartverzekeringen in verschillende formaten aan en daarom is het zeker interessant om meerdere van deze uitvaartverzekeraars te gaan bekijken. Wat je zult zien is dat verzekeraars werken met een maximum dat je bij hen kunt verzekeren. Dat betekent overigens niet dat een begrafenis niet duurder kan gaan worden, maar als dat inderdaad je wens is zul je de overige kosten dus zelf moeten betalen. De maximale kosten die er bij een begrafenisverzekering doorgaans worden vergoed liggen zo tussen de 10.000 en 16.500 euro (incl. grafrechten en grafsteen), maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit bedrag naar beneden bij te stellen, want dit zal je dan uiteraard ook een lagere premie op gaan leveren.

Je kiest dus zelf voor welk bedrag je graag met je uitvaartverzekering verzekerd zou willen zijn en aan de hand hiervan (en aan de hand van je leeftijd) zal er dan een premie naar voren gaan komen voor je verzekering. Dat is dus de wijze waarop de premie berekend wordt en je ziet dat dit dus absoluut niet lang hoeft te duren en dat uitvaartverzekeraars vergelijken op basis hiervan heel eenvoudig te doen is en dan zodoende bijvoorbeeld de goedkoopste uitvaartverzekeringen snel gevonden kan worden indien dat je eis mocht zijn.

Gezondheidsverklaring bij het afsluiten van een verzekering:

De meeste verzekeraars werken met een gezondheidsverklaring. Dat houdt in dat je bij de aanvraag van je begrafenisverzekering een vragenlijst invult die vragen bevat met betrekking tot je gezondheid. Deze vragenlijst zal de verzekeraar dan vervolgens gaan gebruiken om te zien of ze je toe gaan laten tot de uitvaartverzekeringen. In veruit de meeste gevallen zul je hoe dan ook wel worden toegelaten tot de uitvaartverzekering, maar wel is het zo dat wanneer je in een slechte gezondheid verkeert dit een reden kan zijn voor de begrafenisverzekeraar om wel je premie naar boven bij te stellen. Je kunt dan dus alsnog wel de uitvaartverzekeringen krijgen, maar je betaalt er dan wel meer dan in de situatie wanneer je wel in een goede gezondheid zou verkeren. Er is echter ook een enkele verzekeraar die niet werkt met een gezondheidsverklaring en waarbij je dus ook geen medische vragenlijst in hoeft te vullen om voor de uitvaartverzekeringen geaccepteerd te worden. Indien je dus weet dat je in een niet al te beste gezondheid verkeert en je bang bent om een erg hoge premie te moeten betalen zou je er dus ook voor kunnen kiezen om voor een uitvaartverzekeringen te gaan waarbij geen medische acceptatie geldt op grond van een gezondheidsverklaring.

De goedkoopste uitvaartverzekeringen:

Bij iedere verzekering die je af gaat sluiten kijk je natuurlijk goed naar de kosten die een verzekering met zich meebrengt. In het geval van de uitvaartverzekering is het zeer goed mogelijk om tot een goedkope verzekering te komen, want gemiddeld genomen liggen de kosten per maand niet al te hoog. Daar moet dan wel bij worden opgemerkt dat de premie sterk afhankelijk is van bepaalde factoren, waarvan de leeftijd er bijvoorbeeld een is. Jongere mensen zullen standaard een goedkopere uitvaartverzekeringen af kunnen sluiten dan iemand die al wat ouder is. Het valt dan ook niet exact te zeggen hoe hoog de premie uit zal gaan vallen voor je begrafenisverzekering, maar uiteraard is het gewoon verstandig om de goedkoopste uitvaartverzekeringen te gaan zoeken, ongeacht hoe oud je bent, al dient er ook altijd op de voorwaarden van een verzekering gelet te worden.

Wanneer je echt graag de goedkoopste uitvaartverzekering wilt hebben is het goed om eens te gaan kijken naar de verzekeraars die de koopsom mogelijkheid aanbieden. Middels deze mogelijkheid ontstaat namelijk een andere vorm van premie betalen die uiteindelijk kan leiden tot een flinke verlaging hiervan. Al de verschuldigde premie dient bij de koopsom regeling namelijk door de verzekerde in een enkele betaling te worden voldaan. Er is dan dus voor de rest ook geen sprake meer van het betalen van premie en dit zal hoe dan ook de goedkoopste uitvaartverzekeringen tot gevolg gaan hebben.

  Support niet online.
Bericht achter laten?
  Support is not online.
Bericht achter laten?